BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI TÜM HEMŞEHRİLERİNİ KENT MÜZESİ AÇILIŞINA DAVET ETTİ

Elazığ Valiliği ve Belediyesi iş birliğiyle restore edilen Kent Müzesi, kültürel değerleri sergileyecek.

Başkan Şerifoğulları Tüm Hemşehrilerini Kent Müzesi Açılışına Davet Etti

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın “Müzeler Şehri Elazığ” Projesi kapsamında Harput Musiki Müzesi, Basın Müzesi ve Hoca Hasan Hamam Müzesi'nden sonra şehir, dördüncü müzesine kavuşuyor. Kent Müzesi, 29 Ekim Salı günü saat 14.00’te düzenlenecek törenle ziyarete açılacak.

1896 yılında dönemin Valisi Enis Paşa tarafından inşa edilen ve uzun yıllar Elazığ Hükümet Konağı olarak kullanılan, daha sonra ise Polis Karakolu, sergi salonu ve Elazığ Valiliği hizmet binası olarak değerlendirilen tarihi yapı, 2023 yılında başlatılan restorasyon ve teşhir çalışmaları sonucunda Kent Müzesi olarak düzenlendi.

Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Kent Müzesi, şehrin ruhunu yaşatacak bir mekan olarak planlandı. İki katlı tarihi yapının zemin katında, şehrin tarihini on binlerce yıl öncesinden başlayarak Beylikler Dönemi’ne kadar anlatan bir tematik galeri oluşturuldu. Müzenin ikinci katında ise Elazığ’ın dokuma, mutfak, müzik, giyim, ahşap ve taş işlemeciliği, sarrafçılık, kalaycılık, madencilik, endemik bitkiler, kök boyama, tarım kültürü ve bakkal kültürü gibi değerleri minyatür ve modellemelerle ziyaretçilere sunuluyor.

Başkan Şahin Şerifoğulları’ndan Açılışa Davet

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Kadim medeniyetimizin eşsiz mirasına sahip çıkarak değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak adına gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kent Müzemiz, şehrimizin tarihi ve kültürel mirasını yansıtacak, şehrimizin simgelerinden biri olacaktır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıl dönümünde gerçekleştireceğimiz açılış törenimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ (UHA) - ÜMİT ALBAYRAK

BELEDİYELER

EKONOMİ