TÜRKİYE’DE KIŞ SAATİ NETLEŞTİ: SAATLER GERİ ALINMAYACAK

Türkiye’de kış saati uygulaması bu yıl da devrede olmayacak. Enerji Bakanı, illerin kendi mesai ve okul saatlerini düzenleyebileceğini belirtti.

Türkiye’de Kış Saati Netleşti: Saatler Geri Alınmayacak

Avrupa'nın birçok ülkesinde saatler, bu gece 27 Ekim Cumartesi'yi 28 Ekim Pazar'a bağlayan gece bir saat geri alınıyor. Türkiye'de ise saatlerin geri alınıp alınmayacağı tartışma konusu olmuştu ve son noktayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı koydu.

Türkiye’de kış saatinin kaldırılması, 14 Mart 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınmasını öngören (8589) sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlükten kaldırıldı. Bu karar, enerji tasarrufu sağlama ve gün ışığından daha fazla yararlanma amacıyla alındı. Yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesiyle Türkiye'nin saat dilimi, Doğu Avrupa Zaman Dilimi'nden (UTC+2) Doğu Avrupa Yaz Zaman Dilimi'ne (UTC+3) kaydırıldı.

Ancak, bu uygulama halk arasında bazı tartışmalara da yol açtı. Özellikle kış aylarında geç saatlere kadar karanlık olması, öğrenciler ve çalışanlar için bazı zorluklar yaratabiliyor. Bu yıl kış saati uygulamasına geçileceğini uman vatandaşlara ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar şu açıklamayı yaptı: "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller, mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın açıklamasıyla birlikte, Türkiye’nin bu yıl da kış saatine geçmeyeceği kesinleşti.

ANKARA (UHA) - ŞERİF GÖKSU

BELEDİYELER

EKONOMİ